Z letáku na Slunovratu 2004

Falešná karta je trampská kapela (a zároveň trampská osada) z Nového Města na Moravě. Hlavně je to však parta kamarádů, kterým je spolu dobře a jezdí spolu na vandry nebo na vodu, a z jejich muziky je to znát. Dali se dohromady v roce 1995 a od té doby stihli posbírat slušnou řádku ocenění ze spousty nejen trampských akcí.

Mohou se chlubit vítězstvím například na Olešnické kytce, na Trampské notě, Trampském cigáru, Country tribuně či Tovačovském portálu, za svou njevýznamnější trofej považují Trampskou Portu, kterou vybojovali v roce 2003. Mají za sebou také několikanásobnou účast na Zahradě, kde vždy rozdávali pohodu v rámci Trampského odpoledne na zámku. Na Slunovratu hrají letos podruhé. Vloni tu na sebe upozornili především po skončení hlavního večerního programu, kdy táhli velmi povedený jam-session na „malé scéně“ až do rána…

Jejich diskografii zatím tvoří dva nosiče vydané vlastním nákladem: Kamarádům… (2003) a Live (2003, nahráno živě jako součást pořadu Radia Proglas „Jak se Vám líbí“). V současné době hrají ve složení: Milan Milda Dvořák – kytara, zpěv, Vlastimil Vlasťák Libra – kytara, zpěv, Zdeněk Číra Jirčík a Pavel Jim Macháček – kontrabas a zpěv.

Z informačního letáku festivalu Slunovrat
Pardubice, červen 2004