Velkej vandr 2001 + potlach T.O. THOMPSONOVI VLCI (29.4 – 9.5 2001)

Velkej vandr

Velkej vandr 2001 proběhl od 29. 4. do 9. 5. 2001. Věděli jsme, že musíme v pátek 8. dubna dojít na Ranč přátelství (základna T.O. Thompsonovi vlci) v Kostelci nad Orlicí, a tak jsme si říkali že si projdeme Teplicko-Adršpašské skály, které jsou nedaleko a pak se postupně nějak dostaneme do Kostelce. V Teplicko-Adršpašskejch skalách jsme nachodili asi 40 km. Pak se od nás odpojili Hodnej Peťa a Jitka, což byli tahouni chození a od té doby už jsme toho nachodili o něco míň. Kousek jsme šli, kousek jsme jeli vlakem, navštívili jsme několik pěkných měst (Nové Město nad Metují, Častolovice…), několik pěkných hospůdek…zkrátka pohodička…. v pátek 4. 4. jsme dorazili do Kostelce nad Orlicí na ranč Přátelství.

Vyrazili jsme v této sestavě – zleva: Číra, Jitka, Milda a Weverka, Lucka a Vlasťák, Hodnej Peťa

Camrátko pro účastníky velkého vandru

Typická snídaně v trávě kousek od vesnice Adršpach

Nejen chůzí živ je vandrák…

Kráčíme nahoře na pláních, kde se volně pasou koně

Nejnáročnější byl třetí den vandru, kdy jsme velkou část dne chodili  po nekonečných žebřících

Během vandru jsme navštívili malou zapadlou vesničku. Na vlakové zastávce jsme odložili bágly a Jitka šla na průzkum, protože si myslela že by tam někde nedaleko zastávky mohla být otevřená hospoda. Hodnej Peťa na to, že když tam ta hospoda fakt bude, tak tam Jitce donese bágl v zubech…a takhle to dopadlo – byla tam !!!!

Vyšlapujeme přes bažiny po dřevěných chodníčcích

Došlo i na naše oblíbené hraní ve vlaku

…a už se blížíme ke Kostelci. Pózujeme u kašny na zámku v Častolovicích (Jitka a Hodnej Peťa už se od nás odpojili). Tam si Vlasťák v místní cukrárně dal vynikající „Africkou zmrzlinu“, na kterou vzpomínáme dodnes – na kopeček zmrzliny kydnutej do normální bublinkové limonády se prostě nedá zapomenout.

10. výroční oheň T.O. THOMPSONOVI VLCI

Konal se na „Ranči přátelství“ v Kostelci nad Orlicí, což je základna Thompsonových vlků.  Zde je zvadlo:

Na nás – vyhladovělé vandráky – tady čekalo milé překvapení. Tři tučňoučké, voňavé, grilované krůty.

Aktivně jsme se zapojili do odpoledních soutěží.

Pro vítěze byly připravené nádherné placky. Obvykle se placky dávají do třetího místa, ne tak tady – tady se dávaly placky až do šestého místa.

Slavnostní zapálení.

V noci jsme si krásně zahráli…

…a druhý den se vydali domů. Tenhle vandr se moc povedl.