Vltava (září 1994)

V roce 1994 jsme měli dlouhý prázdniny, protože do školy jsme všichni nastupovali až v říjnu. Co s načatým zářím ? Vyrazíme na vodu !!! Od kamaráda Oťase jsme si půjčili nafukovací válečnej invazní člun (něco na způsob dnešních raftů) a vyrazili jsme v sestavě Milda, Vlasťák, Želva a Ingi na Vltavu. Pronásledovala nás ale smůla. Na cestě vlakem do Vyššího Brodu jsme v Českých Budějovicích čekali asi 7 hodin a počasí taky nebylo nic moc – hned po vyplutí začalo pršet a tak jsme nějakej čas strávili pod mostem. Na druhé straně řeka byla úplně prázdná.

Pózujeme u jezu ve Vyšším Brodě

Blížíme se k Rožmberku

Jdeme z nákupu

Drsnej Vlasťák…

…a vysmátej Milda

První noc jsme spali asi 2 km pod Fíkem. V noci byla průtrž mračen, ale ráno bylo naštěstí celkem solidně. Druhý den jsme si projeli Větřní a docela se zdrželi v Krumlově. Utábořili jsme se v lese asi 3 km pod Krumlovem. V noci nás probudila obrovská vichřice ve které začaly padat větve ze stromů a tak jsme radši ještě v noci přejeli přes řeku na louku a zbytek noci strávili tam. Ráno už bylo zase pěkně.

Vaříme snídani na strašidelném fleku

Zastávka na louce

Jedeme šlajsnu ve Zlaté Koruně

Další noc jsme spali v lese asi 3 km pod Zlatou Korunou, kde pro změnu v noci zase pršelo, ale ráno bylo zase solidně. Ten další den to nádherně teklo. Dopluli jsme až na konec naší cesty, do Českých Budějovic. Tam jsme odbočili na Malši a jeli kus proti proudu, kde to bylo blíž k nádraží, abysme pak nemuseli invazák táhnout na zádech tak daleko, čímž jsme způsobili u kolemdoucích menší rozruch.

Balíme fidlátka a odjíždíme domů

 Zpáteční cesta už proběhla v pohodě. Domů jsme dorazili okolo 1.30 v noci. Byla to fajn voda.