Krvavej vandr + veget na Víru (23.-29. 7. 1993)

Tohle byl jeden z prvních společných vandrů Mildy a Vlasťáka. Plán byl vyrazit v pátek, vandrem dojít ke kamarádovi Oťasovi do Jedlové, kde se v sobotu konala akce se soudkem, masíčkem a hraním, a pak dál pokračovat ve vandru. No a  jaká byla realita? Začátek nám vyšel. V pátek jsme vyrazili autobusem do Jimramova a pak  vandrem směr Jedlová.

Večer jsme v lese poseděli u ohýnku, pohráli, opekli makrely



V noci začalo pršet a tak jsme byli nucení zorganizovat noční přesun do krmelce

Ta noc v krmelci byla zajímavá. Vlasťák by byl ráno přísahal, že nás v noci dlouho sledoval srnec, Milda by zas přísahal, že kolem nás v noci proběhl pionýrskej tábor – inu magické místo.

Druhej den jsme si pěkně vykračovali letní Vysočinou až nás odpoledne nohy zavedly až k vesničce Nedvězí. Padla na nás únava, tak že sejdeme z cesty v lese si  odpočineme. Mildy vykročil do lesa a vtom se to stalo – stoupl na hřebík a z nohy mu začala valit krev až vytíkala z dírek od tkaniček jeho tenisek. Co teď? Vlasťák začal stopovat auta a po chvíli skutečně jedno zastavilo. Hříčka osudu byla, že nám zastavila paní, která jela právě na pohřeb. Zavezla nás k Oťasovi do Jedlové a s ním jsme jeli do špitálu do Poličky. Večer byla zmíněná akce, které si ale Milda moc neužil, protože noha přicházela k sobě. Z dalšího vandrování muselo sejít a tak jsme se nechali odvézt na chatu na Vír a další dny si užívali tam.

Chodili jsme se koupat, lovili jsme ryby. Vlasťák nic nechytil…

…ale Milda jo :)

A na závěr zajímavá fotka – Milda a vodní hladina