Jarní voda 2011 – Vltava (6.-8. 5. 2011)

Když jsme přemýšleli nad tím, jakou řeku si sjedeme v rámci jarní vody 2011, řekli jsme si: „a proč ne Vltavu z Krumlova ?“, kterou jsme už takhle, mimo sezónu jeli na podzim v roce 2009 a moc se nám líbila.
Sraz byl v pátek večer v kempu na Krumlovem. Sešlo se nás asi kolem dvaceti. Večer byl lehce okořeněný zápasem našich hokejistů se Slováky na MS v ledním hokeji, který jsme vyhráli. Po závěrečné siréně jsme si vyrazili brnknout do nedaleké hospůdky.

Ráno bylo počasí jako malovaný a tak snídaně v trávě obzvlášť chutnala

Pak jsme zabalili, sedli na vodu a hurá na Krumlovské jezy…

…které jsme prokládali souloděmi

Největším zklamáním Krumlova byl jez „Jelení lávka“. V roce 2009 jsme se na tomhle jezu cvakali jako o závod. To se jezdilo šlajsnou úplně vlevo do velkého kohouta. Tentokrát se jelo uprostřed a bylo to jak se říká „úplný máslo“ a cvaknout se tady snad ani nešlo :-(

 Sluníčko krásně svítilo a tak byla radost soulodit

Pak jsme se zastavili v kempu „U Milana“ (už podle jména dobrý podnik…poznámka redakce-Mildy), kde jsme se královsky najedli a napojili a vychutnali pohodičku u ohýnku. Stala se nám tady zajímavá věc, najednou se ze křoví vyklubala babička s kyticí v ruce  a poučila nás, že kdyby se nám stalo, že bysme zůstali někde v divočině bez jídla, můžeme přežít díky rostlině zvané „Řeřišnice potoční“ (to byl ten puget v její ruce). A skutečně – Řeřišnice byla naprosto špičková, chuťově něco mezi řeřichou a křenem…

…a tak jsme po zbytek vody tuhle lahodnou rostlinu ze břehů Vltavy spásali

Ještě romantický detail na zamilované novomanžele Typíka a Mirku

Noc jsme strávili v kempu ve Zlaté Koruně. Druhý den ráno se nám lehce pokazilo počasí, ale  pohodově soulodit se dá i když je zataženo.

 

Pěkně nám to teklo…

 Poslední delší zastávka proběhla „U placek“. Placky bohužel ještě nebyly k mání, ale i tak se nám tam líbilo. Udělali jsme tady fotku „grupáč“….

…a ještě tuhle provokativní fotku

…a na závěr ještě lehce perverzní fotka – Vratěna

V pohodě jsme dopluli až do Boršova, kde byla Jarní voda 2011 slavnostně ukončena. Další fotky jsou k vidění u Höpa, Lenky a Mildy.