25. výroční oheň T. O. Falešná karta (25.-27. 9. 2020)

Na naše půlkulaté 25. výročí jsme se dlouho připravovali. Nechali jsme udělat gravírovaná camrátka a odznaky, které dostal každý účastník potlachu.

Zvadlo - 25. výroční oheň T. O. Falešná karta - 26. 9. 202025. Výroční oheň T. O Falešná karta - camrátko25. Výroční oheň T. O Falešná karta - odznak

 

 

 

 

Do poslední chvíle se kvůli koronavirovým omezením nevědělo, jestli potlach bude moci být. Nakonec to šlo. Škoda, že nás zradilo počasí.

Pátek:
Hustě pršelo už od pátečního rána, takže jsme měli velké problémy s přivezním materiálu přes pole do lomu. I stavbu hranice jsme museli nechat netypicky na sobotní dopoledne, protože v ohništi byl rybníček, ve kterém děti pouštěly lodičky.
V podvečer jsme se přesunuli na fotbalové hřiště, kde tradičně probíhá páteční zpívaná. Hrálo se částečně pod střechou a plachtama (když pršelo) a částečně u ohýnku. Hrálo se asi do 5:00 do rána

Sobota:
Už v noci začalo pršet trvale a pršelo a pršelo a pršelo až do 14:00. Dopoledne se tedy hrálo a zpívalo pod plachtama. Pak jsme nachystali tu zmíněnou hranici. No  a okolo 15:00 začaly Vlasťákovy vypečené soutěže, které byly díky všudypřítomnému blátu ještě vypečenější. Soutěže byly většinou připomínkou Coronaviru a jejich názvy byly Falešnej vir, Falešnej míček, Falešnej disk, Falešná infekce, Promořování Falešné karty, Falešnej superpřenašeč a Falešná regulace. Ti co se umístila na prvních třech místech, obdrželi placky, děti ještě navíc medaile a cukrlata.
Po soutěžích se zase hrálo u malého ohně.
Při setmění byl zapálen slavnostní oheň. Zapalovali kamarádi, kteří mají velmi blízko k Falešňákům – Jarka (mamka Mildy), Halíř a Jim (bývalí členové FK) a Janča (Vráťova) a kartu osvětlovali Lenka (Vlasťákova) a Bára (Čárova).
Během následného oficiálního programu probíhala hudební soutěž, ve které soutěžili zvlášť jednotlivci a dueta (1 píseň) a kapely (3 a více členů…3 písně). Hudební soutěž hodnotila porota ve složení Laďa, Špica, Kubrt a Bobeš.
Hudební soutěž se střídala s vyhlašováním vítězů soutěží, děkováním našim pomocníkům, nejvzdálenějšímu, nejmladšímu a nejstaršímu účastníkovi atd.
Hudební soutěž vyhráli:
Jednotlivci a dueta: 1. John, 2. Šlapin, 3. Jim
Kapely: 1. BÓINS, 2. Čejeni, 3. Pozdní sběr
Okolo desáté skončila oficiální část, v báru se narazilo se pivečko a vytáhly se škvarky a začala neoficiální část, při které muzikanti hráli společně. Poslední muzikanti hráli beze spánku až do rána.

Neděle:
Asi v 10:30 došlo na slavnostní stažení vlajky za zvuku naší hymny Falešná karta, pouklízeli jsme lom a jeli domů dospávat.

Na fotky můžete kouknout u Mildy, Vlastíka Franty, u Špicy, u Plecha a u Waununky