Falešný lyže 2002 (4.-6.1.2002)

Na letošní, již třetí ročník falešných lyží jsme chytli špičkový počasí. Po nedávné sněhové kalamitě byly ideální sněhový podmínky, mrzlo a svítilo sluníčko.

Akce začala už v pátek večer, kdy se nás drtivá většina sešla v hospodě „Sport“ v Novém Městě na Moravě, kde se hrálo až do 2.00 .V sobotu jsme vyráželi autobusem v 9.35 z Nového Města na Fryšavu, odkud jsme vyráželi na lyžích. Cílem byl „Mlén“ kamarádů Kabara a Pruskly na Křižánkách.

Z Fryšavy jsme jeli do Kadova, kde jsme si v hospodě dali „Kadovánek“, což je kořalka kterou si vyrábí v Kadovské hospodě z bůhvíjakých bylin. Z Kadova jsme jeli přes Blatiny a Milovy na Křižánky. Na mléně jsme se nadlábli masíčka, popili pivíčko a hráli až do 2.30 . Druhý den dopoledne se konaly soutěže: Let orla (skoky na lyžích) a Jízda ladnosti.

Camrátko

Zvadlo

Kdo se zůčastnil Falešných lyží 2002?

Bylo nás 18 … a to sice: Milda & Weverka, Vlasťák & Lucka, Hodnej Peťa, Jim, Číra (nejel na lyžích), Dalík & Íve, Jitka (..ta, co ji má rád H.P.), Vítek & Majda, Michal & Ivanka, Kabar & Pruskla, Helenka a Niki

…celá sestava je na následující fotce… (chybí Lucka – fotí)

Placky za nejlepší výkony

Placka za „Ladnou jízdu“ zůstala Kabarovi a Pruskle na mléně za hromadný sjezd nás všech

O tuhle placku se soutěžilo celý víkend. Získala ji Helenka, která sice neujela celou trasu, ale její styl byl velmi osobitý.

Soutěž „Let orla“ měla vysokou úroveň. Na můstečku postaveném před mlénem jsme skákali až 5 m.

  • Zvítězil Jim (5 m), druhý byl Michal (4,80 m) a třetí Milda (4,60 m)
  • V soutěži žen vyhrála Majda (2,50 m), druhá byla Weverka (2,40 m) a třetí Jitka (2,10 m)
  • Vyjímečný výkon podal Vítek, který letěl po hlavě a nosem mu bylo naměřeno 6 m

Placku za nejkrásnější lavór dostal Vítek za již zmíněný lavór vytvořený nosem v soutěži „Let orla“.