Falešný lyže 2008 (8.-10. 2. 2008)

„Falešný lyže“ – je tradiční akce T.O. Falešná karta. Posledních několik ročníků probíhalo tak, že jsme měli pevnou základnu, kde se v suchu a teple spalo, hrálo a debužírovalo a přes den se vyráželo na lyže.

Letos ale, stejně jako loni, bylo v plánu udělat Falešný lyže jako klasický vandr na lyžích se všema báglama na zádech a se spaním pod širákem na sněhu. Vypeklo nás ale počasí a nenapadl sníh, tak nám nezbylo než vyrazit po svých.

Zvadlo

Camrátko

Kdo se zůčastnil Falešných lyží 2008 ? Milda, Vlasťák, Lenka, Hodnej Peťa, Špica, Vráťa, Irééénka, Malý klíště a Martin.

V pátek si část partije zahrála, zazpívala a pojedla a popila na Maršovské rychtě

Vráťa-nadšenec nedal jinak, než že musí vzít kontrabas, když se jde pěšky

Po cestě jsme měli jednu neplánovanou přestávku – ztratil se nám Hodnej Peťa. Za odměnu dostal placku „Největší brzda“.

… taky jsme navštívili hned několik skal. Nejkrásnější výhled byl na „Pasecké skále“

Sobotní večer jsme strávili v hospůdce na Fryšavě, kterou jsme už měli vyzkoušenou z minulýho roku. (na fotce dělá Martin „živý kapodastr“ Vráťovi na kontrabasu).

Z hospůdky jsme v noci přeběhli do nedalekého lesa, kde jsme ulehli do hajan. Hned několik z nás mělo v noci ošklivý zlý nepěkná zážitek, totiž že jsme před močením udělali pár kroků do tmy od spacáku a pak jsme na zpáteční cestě nemohli spacák v té tmě najít. Ráno jsme si uvařili na ohýnku, navštívili ještě jednou oblíbenou hospůdku a vydali se na cestu zpět.

Placky za nejlepší výkony

„Největší brzda“ – neboli největší hlemejžď výpravy – vyhrál: Hodnej Peťa

„Největší norek“ – neboli největší alkoholik výpravy – vyhrál: Martin

Po návratu do Nového Města proběhlo předání placek. Šťastní majitelé placek – zleva Martin (Norek) a Hodnej Peťa (brzda).