5.Vírský sumec a 12. Mikulášský trampský bál (9.12. 2006)

V roce 2006 se 5. Vírský sumec a 12. Mikulášský trampský bál T.O. Falešná karta konal dne 9. prosince na tradičním místě – V sále bývalého kina ve Víru nedaleko Bystřice nad Pernštejnem. Tento rok měl pro Mildu mírnou příchuť nervozity, protože očekával s manželkou Weveruškou narození dvojčat….ale o tom dál.

Zvadlo…

…a camrátka vlaječky

5. VÍRSKÝ SUMEC

Pro tento rok jsme na Vírského sumce pozvali tři vynikající kapely. Jak je již na Vírském sumci tradicí, zahajovali jsme několika písničkami my (Falešná karta). Poté se představil zdařilým vystoupením Zlínský TAURUS (fotka není). S touto kapelou má Falešná karta jednu věc společnou – také mají v repertoáru písničky od Robyho.

Po TAURUSU pozval konferenciér Jim na pódium kapelu EPY DE MYE, letošního zaslouženého vítěze Porty. Jejich vystoupení si diváci, ale i kapela samotná, obvzlášť vychutnali.

Vírského sumce uzavírala svými příjemnými trampskými písničkami trampská stálice ŠPUNT z Přerova.

Po VÍRSKÉM SUMCI a menším úklidu sálu začal…

12. MIKULÁŠSKÝ TRAMPSKÝ BÁL

Bál začal v 19.30. Kromě nás – Falešné karty obohacené o sólovou kytaru našeho dlouholetého kamaráda Martina „Švorcáka“ Škrobáka…

…si na něm zahrály i všechny kapely vystupující na odpoledním festiválku, tedy TAURUS, EPY DE MYE i ŠPUNT.

Věhlas Falešňáckých mikulášských bálů se rozšířil až do Indie . Je to sice poměrně nákladná záležitost, přiletět z Indie specielně kvůli tomuto bálu a druhý den zase odletět zpět, ale jak vidíte, vyplatí se to.

Během bálu nás na pódiu navštívil sám svatý Mikuláš se svojí družinou. Obdarovali nás rumíčkem i když naše výkony při recitování básniček nebyly přesvědčivé.

Součástí programu byla i soutěž o nejvtipnější krátkou báseň opěvující přednosti velitelky F.K.F.K. Helenky – tady je úryvek z vítězné básně od Martina „Sama“ Lukáška:

Přednosti i zadnosti
má ta naše Hela.
Missky by se měly učit
jaký maj mít těla.
Helenky když zapěje
jak Zagorů Hanička,
důchodcům se zarosí
pamětnická očička.

…na pódiu vše skončilo ve 2.30, pak se pokračovalo pod pódiem. Hrálo a zpívalo se až do nedělního rána.

V neděli ráno se z Víru předčasně vytratil Milda – bylo to proto, aby se mohl doma zušlechtit a nabrat trochu sil, protože v 16.10 se jeho manželce Weverušce narodili v Třebíčské porodnici dvojčátka Milánek a Martínek Dvořákovi.

Další fotky Mildových dětí jsou k vidění na http://mildafk.rajce.net