Porta Ústí + 20. Výroční oheň T.O. Mufloni (24.-27.7. 2010)

Události tohoto prodlouženého víkendu se začaly psát už někdy na začátku roku 2010, kdy nám zavolal Lochness, jestli bysme si nechtěli zahrát na zahajovacím koncertě Porty 2010 v Ústí ještě společně s Kapitánem Kidem, Zlatým Orlem, Jitkou Vrbovou se Standou Chmelíkem, Zelenáči a Mikim Ryvolou se Zajdou a Jimem. No samozřejmě že jsme chtěli.

V Ústí jsme se sešli už odpoledne, lehce potrénovali a šup na pódium

Snad byli přítomní diváci stejně spokojení jako my – nám se hrálo nádherně (fotka z portálu Naše Ústí).

Hlavními hvězdami večera byli Miki Ryvola se Zajdou a Jimem  (fotka z portálu Naše Ústí).

Hned po koncertě jsme v přilehlém bufetu rozpoutali sejšn, který se protáhl až do svítání. Přidalo se k nám spousta dalších muzikantů a moc jsme si to užili (fotka ze stránek Porty).

Vlasťák ze sejšnu odjel někdy kolem půl třetí v noci do Prahy, protože ráno šel do práce. A tak zatímco my si v pátek lehce přispali a pak přes den nasávali portovní atmosféru, Vlasťák si to užíval v práci usínaje nad klávesnicí. V pátek večer jsme si jeli zahrát do hospůdky v Bohušovicích nad Ohří za Čárovým dávným kamarádem. Protože v sobotu byl na programu 20. potlach T.O. Mufloni u Moravských Budějovic, krásně jsme si namysleli že se ještě v pátek v noci přesuneme někam blíž směr Morava a někde ve voňavým lese si pod širákem přespíme. Naše romantické představy proměnil hustej déšť v ošklivou realitu – spaní pod smradlavým dálničním mostem přes Sázavu. Po probuzení jsme zajeli na obídek do „Krčmy u Žraloka“, kde jsme zavzpomínali na loňskou Falešnou vodu, a pak už jeli plnou parou do Moravských Budějovic, kde se k nám opět přidal Vlasťák.

Přes den jsme si zasoutěžili, zahráli, poklábosili, pokoupali se…a pak už nastalo večerní slavnostní zapálení. 

Naše vlajka společně s ostatními

 …a pak jsme se z večerního potlachu prozpívali až do nedělního rána

Zátiší se spícími Čárou, Vráťou a Bárou

…No a pak už jsme jeli domů odpočívat a dospávat tenhle náročný prodloužený víkend.

Další fotky z potlachu T.O. Mufloni najdete u Franka a Jary.