10. Vírský sumec a 17. Mikulášský trampský bál (10. 12. 2011)

Tato naše pravidelná akce se každoročně koná v kulturáku ve Víru. Za poslední rok došlo v sále opět k dalším změnám a vylepšením.

Zvadlo

Camrátko

Vlaječka

10. VÍRSKÝ SUMEC

Jak se již stalo tradicí, Vírského sumce zahájila v 15.30 hod naše kapela. Posluchačům jsme mimo jiné představili hned dvě zbrusunové písničky „Čas nálezů a ztrát“ a „Zatracení blázni“.

Po nás pozval Jim, který celý festiválek konferoval, na pódium druhého účinkujícího, Lucku Faltýnkovou-Dobrovodskou…a rovnou s ní na pódiu i zůstal. Společně zahráli kromě Lucčiných písniček i několik rockových standardů, např. Erica Claptona, Jimmyho Hendrixe a další. Lucčin silný a čistý hlas a souhra s Jimem jistě nenachaly nikoho chladným (ačkoli to neměli předem nacvičené, vše vzniklo těsně před vystoupením spontánně).

Jako další se obecenstvu představil brněnský Orion. Ve svém bloku zahráli méně známé i známější zpěvné písničky ve kterých byl poznat typický brněnský sound.

Z veliké dálky, až z Křižanova u Hrobu k nám zavítala pohodová parta Bob a Bobci. Krásně sezpívaní, swingem načichlí tři chlapíci a tři dámy.

Vírského sumce uzavřela Sekvoj z Prahy. Těžko by někdo uvěřil, že tahle kapela letos slaví 30. let na pódiu. Zahráli nám tramp-folkové písničky s typickým Sekvojáckým soundem.

…po drobném úklidu začal v 19.30 hod…

17. MIKULÁŠSKÝ TRAMPSKÝ BÁL T.O. FALEŠNÁ KARTA

Trampský bál jsme zahájili tradičně my – Falešná karta,  jako obvykle ještě společně s kamarádem Švorcákem (sólová kytara).

Sál dýchal sváteční vánoční atmosférou. Nechyběl zde krásný, citlivě ozdobený vánoční stromeček…

 

…Mikulášova družina…

…stylový anděl s alobalovými křídly a lilií…

…a chobotnice – ty měly letos na bál, společně s Mikuláši, čerty a anděly, vstup zdarma.

 

Na bálu obvykle hrávají i kapely z Vírského sumce. Ani letos tomu nebylo jinak. Jako první ze „Sumcových“ kapel nastoupil Orion. Ke konci jejich bloku se ale stalo něco, co jsme ve Víru za těch sedmnáct let ještě nezažili. Najednou ticho, tma – a v celém sále vypadla elektrika. Protože ale máme akustické nástroje, nemohlo nás něco takového rozházet. Shlukli jsme se dole na parketu a hrálo se dál akusticky.

…po odstranění závady se opět pokračovalo na pódiu. V průběhu večera se na pódiu zformovala pozoruhodná kočičí sestava z muzikantů z kapel Bob a Bobci, Falešná karta, Sekvoj a další muzikanti, která přítomným posluchačům naservírovala mimo jiné i hudební lahůdku v podobě svérázného provedení vánočních koled.

…nezoufejte, i Vy si můžete na této netradiční hudební lahůdce smlsnout díky dochovanému hudebnímu záznamu ZDE.

Různé kočičí sestavy se pak na pódiu střídaly až do 2.30 hod. Pak se tradičně ti, kteří si chtěli ještě zahrát a zazpívat sešli dole na parketu pod pódiem a tam se hrálo dál…

 

…až do neděle 9.00.  Pak už zbylo jen všechno uklidit a jet to domů dospat.

Další fotky najdete ve fotogaleriích u Mildy, Švorcáka a  Jary Klímy. (Některé z těchto fotek už se objevují v této reportáži. Děkujeme za ně)