Vandr po Bobrůvce 1 (22.-25.4.2005)

Už několikrát jsme si s klukama říkali, že si projdeme řeku Bobrůvku tak, že vyrazíme z Nového Města na Moravě a půjdeme pěšky po proudu dolů. Vyrazili jsme v sestavě Milda, Vlasťák a Hodnej Peťa v pátek 22.4. večer.

Vyrazili jsme hodně pozdě a tak jsme rozbalili ležení kousek pod Novým Městem. Večer patřil klidnému posezení u ohně. Pekli jsme maso na rozpáleném kameni a vykládali.

Ráno jsme uvařili, sbalili a vydali se po řece dolů. Cestou jsme objevovali krásná zákoutí a moc jsme se divili, jaká jsou kousek od našeho rodného města krásná místa a my o nich nevíme. Počasí nám přálo. Den se nesl v krásné pohodové náladě, v Radešínské Svratce jsme si v útulné hospůdce dali řezané pivíčko, pak u Podolí, v místě, kde v létě bývá dětský tábor jsme rozdělali oheň a uvařili oběd…

Navečer jsme došli do vesničky Olešinky, která je zajímavá tím, že odtud pochází Hodnej Peťa. Při průchodu Olešinkama jsme postupně potkávali pár místních lidí a během rozhovoru s nima jsme zjistili, že všichni jsou vzdáleně příbuzní s H.P. Následovalo pivíčko v příjemné atmosféře místní provizorní hospůdky.

U cesty za Olešinkama jsme udělali tuhle fotku – úplně stejnou fotku, jakou jsme přesně v tomhle místě udělali i před 9 lety.

V Olešinká jsme se odchýlili od Bobrůvky směrem na Vír, kde měl náš vandr končit. Po cestě jsme ještě poseděli v hospůdce ve Zvoli a do Víru jsme dorazili kolem 2.00 ráno.

Ušli jsme něco kolem 25 km a moc jsme si to užili. Už teď víme, že zanedlouho navážeme tam, kde jsme teď skončili a půjdeme po proudu Bobrůvky dál.