Falešný lyže 2005 (11.-13.2.2005)

„Falešný lyže“ je sportovně-labužnicko-hudebně-recesistická akce, kterou pořádá Falešná karta již od roku 2000. Akce probíhá na „mléně“ našich kamarádů Kabara a Mindy v Křižánkách. Hlavní náplní této akce je lyžování, hraní a zpívání, konzumace vepřových pochoutek a dělání ptákovin.

Mlén.

I letos jsme se, jak je již tradicí, sešli na „mléně“ už v pátek. Nejdůležitějším bodem pátečního setkání bylo vytopit zmrzlý „mlén“, což byl letos opravdu oříšek, protože několik dnů před Falešnýma lyžema klesaly teploty na teploměru až k -15°C. Do karet (falešných) nám nenahrávala ani skutečnost, že výplň některých oken na „mléně“ tvoří jen igelit. Vytápění jsme si zpestřovali dobrým jídlem, pitím a trampskou muzikou až do brzkých sobotních ranních hodin.

Zvadlo.

Camrátko…

… a druhá strana camrátka.

Kdo se zůčastnil Falešných lyží 2005?

Milda, Vlasťák & Lucka, Hodnej Peťa, Dan, Číra, Kabar & Minda, Míša & Ivanka, Dalík, Sjů a Petr, Nela (co ji zná celý Brno) & Méďa, Pupík, Robert a Magda, Pigáro, Irénka

Grupáč.

V sobotu nastal hlavní okamžik pro naši lyžařskou část osazenstva – výlet na lyžích. Záměrně říkám „lyžařskou část“, protože existuje ještě „nelyžařská část osazenstva“ v čele s neúnavným bojovníkem za život bez sportu – Čírou (druhým členem byl Pupík).

Lyžařskou trasu na lyžích letos perfektně naplánovala Minda – ujeli jsme asi 10 km a po cestě jsme se ohřáli v několika nádherných hospůdkách.

Bohužel nás, jak je již za několik posledních let zvykem, zradilo počasí. Už v noci z pátku na sobotu padal déšť se sněhem, což se v sobotu přes den změnilo v prachobyčejný déšť. Když jsme se vrátili z lyžnické výpravy, byli jsme promočení na kost…

Naštěstí „nelyžařská část osazenstva“ dala na mléně včas vařit vepřové pochoutky, takže my promoklí jsme se hned po převlečení do suchého mohli těmito pochoutkami potěšit.

Pozdní odpoledne a noc patřila opět trampskému muzicírování.

Placky za nejlepší výkony

V neděli dopoledne obvykle probíhá soutěž ve skoku na lyžích. V neděli byly ale tak neutěšené sněhové podmínky, že se „falešná JURY (čti ŽIRY)“ rozhodla soutěž zrušit a placku nechat Kabárkům na mléně.

Placku za největší lavór vyhrál Dan, který na sobotní vyjížďce sváděl s lyžemi velký boj, při čemž vytvořil bezpočet lavórů, jeden pěknější než druhý. Placku za nejlepší převlek vyhrál Pigáro.

Placka za nejlepší převlek.

Placka za skoky na lyžích (běžkách).

Placka za největší lavór.

V neděli odpoledne jsme se, s pocitem, že jsme zažili zase jednu pěknou akci, rozjeli do svých domovů. Na zpáteční cestě jsme sledovali rozvodněnou Svratku i na místech, kde jsme ještě včera jeli na lyžích.