12. Bystřické banjo

12. Bystřické banjo – Velká Bystřice u Olomouce

Zde je oficiální pozvánka od hlavního pořadatele Jerryho Koše:

Již dvanácté Bystřické banjo…

Ano, v sobotu 6. listopadu 2010 se sejdeme na sále bystřického kulturního domu na tradiční přehlídce country a trampské muziky, kde zazní samozřejmě hodně folku i skvělého bluegrassu, letos umocněného dokonce i specifickým kelt-grassem.
Na předjarní regionální přehlídce Regi-banjo si bystřičtí diváci vybrali na „velké“ Bystřické banjo dvě skvělé kapely: Hubertus z Uničova, který překvapil moderní trampskou muzikou, ze skupiny a u nás dávno známá Daggyho kapela Kelt Grass Band svým nasazením si obecenstvo získala na sto procent.
Již loni u nás vystupovala s velkým úspěchem folk-trampská skupina Bob a Bobci ze severních Čech, po několika létech se k naší radosti na naše jeviště vrací čistě trampská formace Falešná karta z Vysočiny.
Svou bystřickou premiéru na letošním Banju budou mít hned tři skupiny, všechny stvrzující tuto přehlídku jako trampskou. Stráníci ze severočeského Oseku hrají multižánrovou muziku od písniček trampských, přes swing i folk. Podobnou charakteristiku je možné napsat o pardubické skupině Marien, tolik úspěšné na přehlídkách i táborových ohních. Za velmi zajímavou je možno označit kapelu Bluegrass Comeback z Bruntálu, která je ve svém žánru evropskou třídou. Velkou premiéru u nás budou mít Old Boys Poutníci z Brna, kteří nás potěší písničkami z dob, kdy spolu hrávali s Robertem Křestanem.
A pro bystřičáky je samozřejmě potěšitelné, že jako předkapela celé přehlídky vystoupí u nás tolik populární MS Band – sám Martin Seidler potvrzuje, že právě z toho důvodu celé léto intenzivně cvičí!
Podrobnosti o celé akci i jednotlivých kapelách budou vytištěny v příštím čísle Velkobystřických novin a jako každý rok v obsáhlém bulletinu. Akci pořádá Kulturní středisko Velká Bystřice za podpory města – těšíme se na setkání s vámi.

J.Jerry Koš