Falešná voda 2010 – Berounka (6.-11. 8. 2010)

Po dlouhé debatě o tom jakou bychom měli jet řeku, kdy to už už vypadalo, že to bude některá z řek v Polsku, padla nakonec volba z důvodu „nedovolené“ několika členů FK na dolní Berounku.

Zvadlo

Camrátko

Zúčastnili se:
Milda+Weverka+Miler+Martínek, Vlasťák+Lenka, Vráťa, Čára+Bára, Špica+Johan, Fox+Marika, Höpe+Maky, Kachna, Katka, Vladimír (ženského pohlaví), Hej Tom, Irééénka, Dalík, Medvěd, Nika+Olóšek, Eliška, Mučenka, Honza, Švorcák, Žak Širak, Suli+Katka…a další

Sraz byl v pátek ve vodáckém kempu ve Skryjích. Už dopředu jsme věděli, že minimálně v pátek a v sobotu bude naši výpravu zkrápět déšť.

Proto nebylo žádným překvapením, když už v pátek večer během našeho hraní ve stánku  začalo pršet. Naštěstí tam byly velký deštníky.

…a pršelo fest. Několik nešťastníků (a já mezi nima) bylo v noci vyplaveno jako krysy. Docela solidně stoupla voda v řece. Ráno jsme se rozhodli, že v boji proti hustému dešti a zimě zvolíme kombinaci taktik „ignorování“ a „přepití“ nepříznivého jevu. Na plnění taktického plánu jsme začali okamžitě pracovat.

Správná taktika přinesla své ovoce a tak je na následujících fotkách vidět, že sobotní deštivou plavbu užíváme.

Nejzkušenější borci, kteří už mají s popsanými taktikami mnohaleté zkušenosti, se dokonce i koupali.

Po cestě nám přišlo vhod ohřátí v hospůdce „U rozvědčíka“ (výše zmínění vybraní borci se zde zchladili pivem). Naše výprava zkrápěná celodenním deštěm dorazila do kempu v Branově. Tam nás čekal příjemný personál a obrovský, uvnitř až neskutečně suchý, voňavý a stoly a lavicemi vybavený vojenský stan = ideální místo pro usušení mokrých vodáků a pro jejich následnou zábavu. A tak jsme se do strun pěkně opřeli.

…a tak se zábava pěkně rozproudila. Dokonce tak, že v pozdních nočních hodinách došlo i na tanec u tyče. Čára tím tak položil základy svému velkému úspěchu (podrobnosti viz na konci).

…a ráno bylo krásně, modrá obloha, teplíčko, sluníčko. Nicméně změnit taktiku se nedá tak rychle, z minuty na minutu, to se musí postupně. Proto jsme prozatím odebrali pouze první část taktiky – „Ignorování“ nepříznivého jevu.

Během noci stoupla voda ještě skoro o metr. Pěkně to bylo vidět na ceduli v kempu , která bývá obvykle vysoko nad vodou.

A byla pohodička, voda tekla rychle, tak jsme pravidelně soulodili

Vlasťák pořádal na své lodi párty

Během dne se od nás oddělila část osazenstva, kteří si nemohli vzít na další dny dovolenou. Noc jsme strávili v hospůdce Seton. Samozřmě jsme si brnkli. Bylo to tentokrát i s erární baskytarou.

Další den bylo zase pěkně. Kousek od Setonu byly Žloukovice a tak se někteří z nás šli podívat na Červánek. Moc tímto děkujeme jednomu z osadníků, který se nás ujal a ukázal nám klubovnu.

Proplouváme krajinou pod Berounem

Krátká zastávka na Alkazaru

Nocovali jsme v kempu v Srbsku. Tam jsme taky provedli oficiální zakončení, vyfotili grupáč…

…a předali placky za nejlepší výkony. „Největšího cvakálka“ jsme přiřkli Medvědovi. Jedno cvaknutí mělo sice na kontě víc lidí ale Medvěd získal kladný body za to, že s námi jel jen jeden den a hlavně za to, že vykoupal nezaigelitovanou kytaru.

Placku „Norka“ vyhrál Čára. Celou plavbu podával poměrně výrazné výkony a všechno to korunoval oním tancem u tyče.

…a nakonec  fotka ze slavnostního předávání „Norka“

Pozn.: Tahle fotka je jeden obrovskej podvod. Když bylo slavnostní předávání v Srbsku, byl už Čára doma. Placku vzal k sobě Milda s tím, že na nejbližší akci se Čárovi předá. Milda ji ale zapomněl vzít hned na několik následujících akcí a tak nezbylo než předání nafotit bez placky a placku tam přidat ve Photoshopu :)

Spoustu dalších fotek z Falešné vody 2010 najdete u Höpeho, Mildy, Foxe a Švorcáka.