Vandr do Hostýnských hor (23.-25.4.2004)

Stalo se už tradicí, že vždycky na jaře v dubnu pořádá kamarád Bobr „Toulání po Hostýnských horách“.

Letos jsme se z Falešňáků zůčastnili tohoto vandru Já (Milda), Číra a Vlasťák. Sraz byl tradičně v pátek v restauraci „U bobra“ v Bystřici pod Hostýnem.

Camrátko.

Společná fotka letošních ůčastníků „Toulání po Hostýnských horách“.


Horní řada zleva: Bobr, Milda a Vlasťák
Prostřední řada zleva: Emil, Hřebík, Cmunda, Hřebíková a Číra
Dole: Věrka

Večer v pátek jsme poseděli u ohýnku. Vlasťák servíroval specialiku – maso pečený na rozpáleným kameni, zahráli jsme si a zazpívali a byla pohodička.

Ráno nás vzbudily kapky tlukoucí na naše plachty. Desátá hodina rozhodla, že vyrazíme i v mírném dešti.

Ráno taky proběhla první část soutěží, které bývají tradiční součástí tohoto vandru – střelba na cíl (injekčníma stříkačkama do namalovanýho zadku a prakem do terče).

To, že trochu pršelo, nám vůbec nevadilo. Šli jsme ze Skalnýho, kde jsme spali, na Klapinov, Holý vrch, ke Třem kamenům až do vesnice Držková, kde jsme večer strávili v perfektní hospodě, kde nás nechali i přespat (protože pršelo dál).

Do hospody v Držkové dorazili na sobotní večer i další kamarádi se kterými se příjemně sedělo a zpívalo. Proběhla i druhá část Bobrových soutěží – modelování Hostýnské Venuše z plastelíny ad.

Je to k nevíře, ale na prvních třech místech, po celkovém vyhodnocení soutěží, jsme se umístili Vlasťák, Já (Milda) a Číra. Číra navíc dostal krásnou cenu za nejpomalejšího „hlemejždě“ výpravy.