Svatba Mildy a Weverušky (1.11. 2003)

Tak už je to tady!! Svatba v osadě. Svatba Mildy a Weverušky se konala 1.11. 2003 na radnici v Novém Městě na Moravě.

Svatební zvadlo

Svatba se samozřejmě nesla v hudebním duchu. Začalo to už ráno.

Před úřadem čekala na Mildu „falešná“ překážka. Milda měl seřadit věci, které měl rád před svatbou, tak jak to s nima bude po svatbě. Žampión reprezentoval houbaření, plyšová kočka Mildovo oblíbené zvíře – kočku (které Weverka bůhví proč nemá ráda), Plyšová veverka reprezentovala živou Weverku, kytara kapelu a osadu, porcelánové prasátko jídlo a flaška chlastu chlast. Všichni kolem Mildovi napovídali co kam dát.

Protože se „Falešná karta“ umístila v žebříčku hodně vysoko, bylo Mildovi předáno „Povolení k svatbě“

Kluci měli nachystaný i povolení od kterého se distancují

Dvě fotečky z obřadu. Obřad byl samozřejmě provázen písničkami, které hráli Číra, Vlasťák a Jim…

Pár fotek z toho, co se odehrávalo před úřadem.

…a grupáč všech svatebčanů.

Od úřadu se svatební osazenstvo odebralo do vesnice Daňkovice na „Selský dvůr“, kde se odehrávala svatební oslava. Ženich s nevěstou se byli fotit a přijeli do Daňkovic později. Následovaly věci, které se dějí na všech svatbách – rozbíjení talíře, přípitek, polívka děravou lžičkou, svíčková atd.

Zpestřením na odpoledne byl Dalíkův vtipný kvíz pro nevěstu, a od falešňáků „hon na veverku“.

Na svatbách u Dvořáků je zvykem, že se dělá „Cigánka“. Spočívá to v tom, že se někdo namaskuje za cigánku a přijde, že má s novomanželem dítě a že chce na něj peníze. Svatebčani potom novomanželovi vypomůžou ňákou tou kačkou – penízky pak pomůžou novomanželům do začátků. „Cigánek“ se parádně zhostili Dalík a Jim.

Celou dobu se hrálo. S hraním pomáhal ještě náš dlouholetý kamarád, a bezedná studnice písniček, Jirka Kučera.

V průběhu večera samozdřejmě došlo na únos nevěsty. Cesta k hospodě, kam kluci nevěstu odtáhli byla lemována nápovědami typu „prodej oříšků 50 m“, „koncert Franty Nedvěda 2 km“, „houbařská sezóna vrcholí“, „Opekáné sele 200 m“, „Hojný výskyt veverek 500 m“, které visely na stromech podél silnice a podle kterých se poznalo, že se jede správným směrem.

…inu, co Vám mám povídat… hrálo se, pilo se a hodovalo až do brzkých ranních hodin… byla to nádherná svatba…