1. Falešná voda 1999 – Lužnice (30.7.-3.8. 1999)

Tak jsme vyrazili na první osadní vodu. Měli jsme mezi sebou dva naprostý začátečníky, Číru a Hodnýho Peťu. Celou cestu v autě jsme poslouchali furt dokola to samý: „Jak se ty parníčky můžou vokotit, to teda fakt nechápu“, říkal Hodnej Peťa . Výsledek jsme shrnuli do tabulky:

Za tuto drastickou statistiku může vesměs první tzv. „Rumovej den“, což je první den plavby, kdy se nejvíc pije to, co kdo přivezl. Ale protože každej, kdo zná Falešnou kartu, ví, že s jinou značkou, než Rum Božkov by nepochodil, nemáme moc na vybranou. Druhej den už rumovej není (protože už je, za prvé,  všechen vypitej a protože, za druhé, kromě Číry už na něj nemá nikdo chuť). Po prvním, rumovém dnu, kdy se Hodnej Peťa cvakl 9x, už se nás Hodněj Peťa na výše uvedenou otázku s „vokocením parníčků“ nikdy nezeptal.

Vlasťák nasedá zpátky do lodě po jednom z mnoha cvaknutí s Hodným Peťou…

…a takhle dokáže s člověkem (dokonce i s hodným) zatočit „rumovej den“.

 

Zvadlo

Camrátko

Páteční večer v kempu v Suchdole, kde se za námi stavili ještě další kamarádi, kteří zde byli právě na vandru.

Patrně jediná fotka na celém světě, zachycující Číru na lodi.

 Pohodička u stánku na Majdaleně

Milda a Hodnej Peťa skládají puzzle

Co se týče množství vody v řece, nebylo to už od začátku nic moc, a po rozdělení na novou a starou řeku (my jeli novou) se to ještě zhoršilo. U Staré Hlíny to došlo tak daleko, že jsme lodě už museli táhnout – uspořádali jsme tedy poradu co dál.

Rozhodli jsme se dotáhnout lodě na první příhodné místo a tam zatábořit, třeba i na víc dnů. To „příhodné místo“ jsme našli u chaty „U Luboše“, což byla zamčená chata, o které nám kolemjdoucí rybář řekl, že tam jezdí Luboš. 

Grupáč

Od Luboše jsme si jeden den odskočili na výlet do Třeboně – Milda, žabí muž  u rybníka Svět

…No a „U Luboše“ jsme nakonec Falešnou vodu i zakončili. I když nás zradilo množství vody v řece, byla to bezvadná voda. Na zpáteční cestě jsme se ještě stavili v Telči, kde právě probíhaly Prázdniny v Telči. Krásně jsme si tam zahráli v podchodu.