Podzimní voda 2005 – Hron (9.-13.9. 2005)

Už delší dobu jsme se hecovali, že bysme měli jezdit každej rok aspoň na dvě vody. Už loni jsme byli skoro domluvení, ale nakonec jsme nejeli. Letos se to konečně podařilo. Rozhodli jsme se, že vyjedeme do zahraničí, na Slovensko, na řeku Hron.

Přátelé, vodáci…Hron zaujal v našem žebříčku nejkrásnějších řek jednoznačně první místo. Nádherně teče, soulodě se nikdy nedaly dělat dlouho, protože obvykle následoval sešup, že jsme se museli rozpojit. Navíc jsme proplouvali nádhernou přírodou. Snad jen jediná výtka – v řece je docela dost odpadků (petflašky hadry, klacky…)

Vyrazili jsme v počtu sedmi lodí. Během plavby se počet drobně upravoval, protože někteří museli předčasně odjet ale někteří zase přijeli.

Stejně jako na Falešné vodě, tak i na Druhé vodě jsme si všichni zahráli a popili ve stánku v „potkávacím kempu“. Letos byl potkávacím kempem kemp ve vesnici Nemecká.

Cvaknutí Vlasťáka a Špicy v přímém přenosu

Občas jsme se stavili v nějakém stánku na pivíčko a užívali pohodičky

Nejnepostradatelnější věcí na naší plavbě se stal šuplík, který Vráťa vozil a nosil všude s sebou. Zde právě slouží jako přepravní nádoba na vodu.

Sestava flotily Druhé vody předposlední den plavby

Někteří z nás měli to štěstí, že jim ještě zbyl nějakej ten den dovči a tak si mohli protáhnout vodu ještě o vandr po krásné Slovenské přírodě.