Jarní voda 2008 – Otava (7.-10. 5. 2008)

Rozhodli jsme se, že k tradiční letní Falešné vodě a podzimní vodě přidáme ještě jednu tradici – jarní vodu. K uspořádání takové vody přímo vybízí počátek května se státními svátky. Jako první řeku, kterou si v rámci jarní vody sjedeme, jsme si vybrali Otavu. Sraz byl ve středu 7.5. 2008 v kempu v Radešově.

Naši flotilu tvořili: Milda, Weverka, Myšinka, Hodnej Peťa, Vlasťák, Lenka, Vráťa, Epy de Honza, Epy de Lucka, Irééénka, Hej Tom, Katka…a další

V pátek jsme solidně zabouřili v kempovním kiosku. Velkou radost nám svou účastí na této vodě udělali Honzík s Luckou z kapely Epy de Mye….

…takže spát se šlo hodně pozdě.

Hodnej Peťa měl divokou noc: V noci se šel potmě bez baterky vymočit a kráčeje do tmy zakopl o nizoučký plůtek. Protože nechtěl padat dopředu do neznáma, zkroutil se radši dolů k nohám a napíchl se žebrama na ten plůtek…Stal se tak prvním dvoumetrovým člověkem v historii, který si zlomil žebro o půlmetrovej plůtek. Hodnýho Peťu žebro celou vodu bolelo – že je zlomený se dozvěděl až při návštěvě doktora po vodě.

Ráno nás Hodnej Peťa obeznámil s tím, že správnej vodák musí mít ve své vodácké výbavě pokosovou pilu, což jsme do té doby netušili.

Peťa testoval nově zakoupenou loď – Lochnesku….

…svýma jízdníma vlastnostma ho ale, jak je vidět i na téhle fotce, moc nenadchla a tak ji po vodě výrobci vrátil. Krásný peřejnatý úsek z Radešova do Sušice naplnil naše vodácká srdce nadšením.

Další dny už to s peřejema nebylo tak horký, takže se často konaly pohodové soulodě. Počasí se vydařilo na výbornou.

Vodáci na hradě Rábí

…nezbytné posilnění na další plavbu

Vráťa s Irééénkou sjeli jez…

…ale trošku nabrali :-)

Pohodička u stánku v kempu ve Střelských Hošticích kde jsme popili a pojedli…

…s plným bříškem se pak pěkně skákal místní jez

V dalším kempu v Katovicích jsme si u ohně pěkně zahráli. Majitel kempu nám dokonce půjčil kontrabas. Tahle voda se moc vydařila a budeme na ni dlouho vzpomínat.

Další fotky najdete u Lenky.